Idén ünnepli 50. évfordulóját a RUF

2019 augusztus 22. csütörtök

Egy fél évszázad telt el azóta, hogy Hans Ruf egy kis céget hozott létre az erdőgazdálkodásban található fák hántolására. 50 évvel később fiai, Roland és Wolfgang vezetik a már 150 alkalmazottat foglalkoztató társaságot, amely a brikettáló berendezések világpiaci vezetője.

RUF zászlók az 50. évfordulót hirdetik

Hans Ruf 1969-ben alapított egy kis vállalkozást, amely azóta a kiváló minőségű, hidraulikus brikettáló berendezések vezető gyártójává vált. Ma két fia, Roland és Wolfgang kezeli a céget. Egyenletes növekedés, motivált és magasan képzett alkalmazottakkal, akik a bajor telephelyen fejlesztenek és gyártanak – ez volt kezdetektől a hosszú távú és a ma is érvényes stratégia.

„OTTHON VAGYUNK ZAISERTSHOFEN-BEN, DE OTTHON VAGYUNK A VILÁGBAN IS”,
 

így foglalta össze Roland Ruf ügyvezető a Ruf Maschinenbau GmbH & Co. KG. cégfilozófiáját. A cég ugyanis a bajor hazában fejleszt és gyárt, de az egész világon aktívan jelen van. Összesen több mint 4500 RUF-rendszer működik több mint 100 országban, amelyek fém, fa, biomassza vagy más maradék anyagokat préselnek nagy áteresztőképességű kis brikettekké – anyagtól függően 20 kg/h és 4800 kg/h között.

Hogyan kezdődött…?

Az 50 évvel ezelőtti cégalapítás Hans Ruf valamivel eltérőbb fejlesztésével kezdődött, amelyet az erdészeti ipar számára tervezett. Az úgynevezett „Schälhexe” („hámozó boszorkány”) egy erőgép meghajtású gép volt, amellyel a fatörzseket könnyen és gyorsan le lehetett hántolni. Számos sikeres ötlet és mintegy 13 évvel később a találékony gépgyártó megalapozta a ma világszerte ismert brikettáló berendezések szabadalmaztatott préselési eljárását. 1985-ben bemutatta első modelljét a müncheni kiállításon, és még ugyanebben az évben eladta a közeli Anhofen-i fűrészüzem kovácsának. Hihetetlen, de ez a gép 30 évig két műszakban üzemelt, és még ma is teljes mértékben működőképes. „Ez is megmutatja” - mondja Wolfgang Ruf ügyvezető igazgató -, „hogy milyen magas színvonalú termékeket gyártottunk már akkoriban. Ez a mai napig nem változott.”

Hans Ruf központi vállalati filozófiája azóta is változatlan, melyet ma fiai is követnek. A következő néhány szóval írja le a vállalati filozófiát:

„Mindig tisztességes és megbízható partnerek akarunk lenni ügyfeleink, munkatársaink és beszállítóink számára.”
 

Nem utolsó sorban ennek a hozzáállásnak és a munkamódszereknek köszönhetően sikerült a Ruf-nak számos mérföldkövet elérnie a kezdeti évek nehézségei után.

RUF üzemlátogatás során az érdeklődők az egyes folyamatokról kapnak tájékoztatást a cég munkatársától

Mérföldkövek a RUF-nál

Miután az első saját brikettpréselő gépét sikeresen eladta, Hans Ruf az 1986-os hannoveri nemzetközi faipari kiállításon is megjelent. Ezt pedig a megrendelések robbanásszerű növekedése követte. Megrendelések érkeztek a világ minden tájáról, éppen ezért a gépgyártó a következő években Malajziától, Kuvaiton át egészen a Fülöp-szigetekig utazott. Mindeközben az otthoni Zaisertshofen-ben öt alkalmazottja épített még egy gépet az előző alapján.

Ekkoriban Hans Ruf átvette a brikettáló-technológia továbbfejlesztését amellett, hogy maga intézte az eladásokat is. Fáradhatatlan munkájának eredménye: 1988-ban megépítették és eladták az első fém brikettálót.

1990-ben a cégből GmbH & Co. KG. lett. Hans Ruf pedig ekkor először gyakornokokat vett fel képzésre. A következő év közepére a Ruf már 84 brikettáló gépet értékesített, és éves gyártási mennyiségét 23 géppel növelte. Ezeket időközben már 10 alkalmazott építette. A következő években folyamatos volt a növekedés.

1995-ben a RUF Maschinenbau GmbH & Co. Kg már mintegy 30 főt foglalkoztatott. Ez elegendő indok volt ahhoz, hogy új telephelyet keressen. Ugyanebben az évben megkezdődött az első csarnok építése a „Hausener Straße” mai helyén.

2004-ben felépítették a 2-es számú csarnokot, majd a 2008-ig négy további gyártócsarnokot húztak fel az irodaépület mellett, a Hausener utcában. Ezenkívül a Ruf család egy leányvállalatot alapított Angliában, Fauldban, Birmingham-től északra.

A 2009-es globális gazdasági válság az eladások visszaesését eredményezte még a RUF-nál is. Gondos előrelátással azonban az alkalmazottak száma nagyjából változatlan maradt alig 100 alkalmazottal, melyet viszonylag rövid idő alatt kompenzáltak is. Lehetséges volt a további növekedés.

A folyamatos nemzetközivé válás

Ebben az időszakban mindkét fia, Roland és Wolfgang Ruf is már évek óta aktívan dolgoztak a cégnél, elősegítve a fejlesztést és a gyártást, valamint a további nemzetközivé válást. A család leányvállalatokat létesített az USA-ban (Elyria, Ohio) és Szlovéniában (Radovljica).

2012-ben a vállalatot részlegesen átruházta két fia számára, négy évvel később mindketten átvették az operatív üzleti tevékenységet. Ezzel a felelősséggel sikeresen vezették tovább a RUF Maschinenbau GmbH & Co. KG-t. Befektettek további két csarnok felépítésébe, így most kilenc csarnok található a Zaisertshofen-i telephelyen.

2018-ban a RUF átvette a dán versenytárs céget, a C.F. Nielsent. Ezáltal a jövőben a brikettáló technológia teljes spektruma elérhető egyetlen kézből. Más szóval: a RUF hidraulikus brikettálását az iparág két további kulcstechnológiája egészíti ki, amelyet a C.F. Nielsen hozott be – a mechanikus brikettálás és préselés extrudálás segítségével, amely Shimada néven ismert. Így a jövőre nézve a RUF, mint családi vállalkozás a legjobb pozícióban van.

 RUF gépek által gyártott gyártott különböző brikettek háttérben a kontinensekkel

Forrás

Keresse fel a Fagépszer Plusz Kft. irodáját telefonon vagy email-ben, ha az Ön problémájára is a Ruf brikettálói jelentik a megoldást! Online is elérhető a cég a honlapon kívül a közösségi média népszerű platformjain a Facebook és Instagram oldalakon, ahol további részletek kerülnek megosztásra a termékekkel, újdonságokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Fagépszer Plusz Kft.

  • Cím

    6000 Kecskemét, Úrrét tanya 79/A.

  • Mobil

    +36 (30) 370-1364

  • E-mail cím

Betöltés alatt...
Ajánlatkérés