A legdrágább gépet is megbéníthatja...

2017 február 28. kedd

A legdrágább gépet is megbéníthatja...

Bizony, egy rosszul választott kiszolgáló egység megbéníthatja a legszuperebb gépet is, adott esetben az egész műhely termelését.

Amint fejlődnek a faipari technológiák, egyre inkább fontos szerepet kapnak a megmunkáló gépek mellett a kiszolgáló technológiai egységek. Ezek nélkül a legtöbb esetben ma már elképzelhetetlen a faipari termelés.

Így aztán nem mindegy a kiszolgáló egységek megbízhatósága, hiszen a világbajnok gép is megbénul vagy dadog sűrített levegő nélkül.

Fentieket tekintve bármennyire is kiegészítő, kiszolgáló gépnek tekintjük a kompresszort, ha megbízhatatlanul üzemel, az Önnek rengeteg bosszúságot és kárt tud okozni.

Ön is tudja, hogy minden technológiai sor teljesítményét a leggyengébb láncszem határozza meg, ráadásul a kompresszor egy technológiában akár több gép működését is befolyásolhatja.

Ily módon a sűrített levegő ellátás nagyon fontos termelési feltétel, és elkerülendő, hogy ez legyen a leggyengébb láncszem.

Ugyanígy igaz ez nagyobb műhely, üzem esetén a sűrített levegő ellátó rendszerre. Egy ilyen rendszer helytelen kiépítése, az egyes elemek helytelen megválasztása az egyébként kifogástalan gépekkel felszerelt műhely termelését is veszélyezteti, termékeinek minőségét tönkreteheti (gondolok itt például a felületkezelésre).

A konklúzióval bizonyára Ön is egyetért: egy kiegészítő berendezés nem lehet gyengébb minőségű, mint az általa ellátott technológia!

Hogyan válasszon tehát kompresszort, mire figyeljen a sűrített levegős rendszer kiépítésénél?

Az alábbi szempontokat minden esetben tartsa be:

 1. A sűrített levegő ellátást körültekintően tervezze. Ne csak a pillanatnyi adottságokat vegye figyelembe, hanem gondoljon az elkövetkezendő 1-2 évben tervezett beruházásokra is. Előnyös, ha a vezetékrendszert bővíthető formában alakítja ki.
 2. A kompresszor kiválasztásánál fontos szempont a márka megbízhatósága. Lehetőleg jó nevű, több évtizedes gyártótól vásároljon.
 3. A nagyság (kapacitás) meghatározásához összesíteni kell az egyidejűleg működő gépek sűrített levegő szükségleteit, és kiválasztani a legnagyobb nyomásigényt. Itt nagyon fontos, hogy a kiválasztott kompresszor tényleges légszállítását vegye figyelembe a végnyomás függvényében.
 4. A felhasználás (folyamatos-szakaszos) függvényében meghatározható, hogy dugattyús vagy csavarkompresszora van szüksége. Folyamatos, nagyobb mennyiségű levegőelvétel esetén ajánlott a csavarkompresszor.
 5. Minden esetben tartállyal kell a kompresszort üzemeltetni, és a legtöbb esetben hűtveszárító is szükséges. Ez utóbbi elhagyása rengeteg bosszúságot okozhat, és tetemesen károsíthatja a kiszolgált gépeket.
 6. A gyártó vagy a kereskedő tudjon komplett rendszert is ajánlani, így nagy valószínűséggel megbízható a szakértelme.
 7. Az alkatrészellátás hosszú évekre biztonságos legyen.
 8. Biztonságos szervizháttérrel rendelkezzen a termék.

Amennyiben Önnek is sűrített levegő ellátási gondjai vannak, ne habozzon, jelentkezzen itt, és igényét a legapróbb részletekig kielégítjük.

A 87 éves ALUP (ATLAS-COPCO Csoport)

dugattyús vagy csavarkompresszorok teljes választékát kínáljuk Önnek technológiai igényétől függően.

Fagépszer Plusz Kft.

 • Cím

  6000 Kecskemét, Úrrét tanya 79/A.

 • Mobil

  +36 (30) 370-1364

 • E-mail cím

Betöltés alatt...
Ajánlatkérés